28. Februar 2024.

POČINJE „VRŠAČKA POZORIŠNA JESEN“

Festival „Vršačka pozorišna jesen“ , koji se održava po trideseti put, počinje u petak 6. oktobra. U subotu je na repertoaru predstava „Očevi i oci“ Narodnog pozorišta iz Beograda, u nedelju će se predstaviti Narodno pozorište iz Sombora sa predstavom „Besnilo“ po istoimenom romanu, u ponedeljak u okviru pretećeg programa je promocija časopisa SCENA a na repertoaru predstava „Ubistvo u Orjent Exspresu“ pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda.U utorak je Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom „Pra faust“ a u sredu u čast nagradjenih Veče filmske muzike.Sve predstave počinju u 20h, kompleta karata više nema u prodaji kao ni za pojedine predstave ,i zato je važno na vreme obezbediti ulaznice. U foajeu pozorišta tokom trajanja festivala biće otvorena izložba Pozorišnog muzeja Vojvodine, fotografija pozorišnih predstava krajem IXX i početkom XX veka u pozorištima u Vojvodini.

UTORAK, 3. 10. 2023 - 16:05Kultura

Banatski Fruštuk u Izbištu

U organizacijI Mesne zajednice Izbište i Udruženja žena „Dobra volja“ iz Izbišta održan je 13. Festival Banatske kuhinje i tradicionalni 5. Banatski fruštuk. U pripremanju nacionalnih banatskih jela učestvovalo je 36 udruženja žena iz naše zemlje i susedne Rumunije. Manifestaciju je obogatio kulturno-umetnički program, izložba rukotvorina, fijakeri i tamburaši.

PONEDELJAK, 5. 6. 2023 - 12:51Kultura
PETAK, 19. 5. 2023 - 14:57Ostalo

NP STERIJA - PREMIJERA PREDSTAVE "KOMEDIJA IZ MRAKA"

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sterija Vršac, pred mnogobrojnom publikom, izvedena je premijera predstave "Komedija iz Mraka" po motivima komedije Petera Sefera "Mracna komedija", a u režiji i adaptaciji Petra Pjera Rajkovića.

SREDA, 19. 4. 2023 - 12:34Ostalo

Otkriven spomenik Nikiti Tolstoju

Svečanoj ceremoniji, u Ruskom parku, prisustvovalo je više od 20 članova porodice Tolstoj, među kojima je bio i savetnik predsednika Ruske Federacije Vladimir Tolstoj, supruga Nikite Tolstoja akademik Svetlana Tolstoj, dve ćerke i unuka, kao i njegove kolege, studenti i sledbenici koji su došli kako iz Rusije tako iz svih krajeva Evrope.ored predstavnika institucija Grada Vršca, prisustvovali su i predstavnici Ruskog doma u Beogradu i diplomatskog kora, na čelu sa njegovom ekselencijom ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.

PETAK, 7. 4. 2023 - 16:03Ostalo

VRŠAČKI BELI RUSI

Delo “Senatski trg u Petrogradu” Petra Samonova, ruskog slikara koji je živeo i stvarao u Vršcu, otvorilo je izložbu povodom obeležavanja 90.godina od osnivanja Ruskog doma u Beogradu.Na izložbi su se našli i eksponati muzeja u Beloj Crkvi, gde je postojao Kadetski korpus za školovanje vojnika iz tadašnje carske Rusije.

Emisije

Pogledaj sve