27. Jul 2024.

10:35 PONEDELJAK, 9. 01. 2023. - 10:35 Autor: Ana Marić

NAGRADA “ZLATNA ZNAČKA” ZA IZLOŽBU “SJAJ RUSKIH SLIKARA”

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije I Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije “Zlatnu značku” za doprinos razvijanju kulturnih delatnosti dodelila je ove godine Vladimiru Pešiću ,autoru izložbi “Sjaj ruskih slikara”.

podeli

Izložba “Sjaj ruskih slikara” u Gradskom muzeju u Vršcu skrenula je pažnju kulturne javnosti delima koja govore o vezi dva naroda, Srpskom I Ruskjom , na večitim istorijskim raskršćima.
Upotpunjena radionicama za decu I stričnim vodjenjima, kako u Vršcu tako I u Beogradu u Ruskom domu, dala je primer i zaslužila nagradu Kulturno prosvetne zajednice Srbije “Zlatna značka”.
Laureat nagrade I autor izložbe, Vladimir Pešić, Zlatnu značku dobio je za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti.
 

Tv Banat
 

Kulturno prosvetna zajednica Srbije, Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstva spoljnih poslova, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja nagradu dodeljuje 47. put po redu.
Laureatima se na doprinosu zahvalio ministar bez porfelja Đorđe Milićević.

Tv Banat
 

Izložba nastavlja svoje putovanje I predstavljanje u muzejima širom Srbije  a Muzej u Vršcu obeležiće 100 godina od rođenja Nikite Tolstoja,našeg najčuvenijeg slaviste, praunuka ruskog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja.


Pogledajte video:


 

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve