27. Jul 2024.

12:51 PONEDELJAK, 5. 06. 2023. - 12:51 Autor: Danijela Korać

Banatski Fruštuk u Izbištu

U organizacijI Mesne zajednice Izbište i Udruženja žena „Dobra volja“ iz Izbišta održan je 13. Festival Banatske kuhinje i tradicionalni 5. Banatski fruštuk. U pripremanju nacionalnih banatskih jela učestvovalo je 36 udruženja žena iz naše zemlje i susedne Rumunije. Manifestaciju je obogatio kulturno-umetnički program, izložba rukotvorina, fijakeri i tamburaši.

podeli

Manifestaciju  je  podržao Grad Vršac, turistička  organzicaja  grada, a predesdnica MZ  zajednice Izbište  Gordana Beljin,  istkala je zadovoljstvoa  velikim odzivom izlagača.  
Pored  prestavnika  grada Vršca manifestaciji je prisustvovala i delegacija iz rumunskog grada Dete na čelu sa  zamenikom gardonačelnika Dete, Radu Rotarom.
 

Tv Banat
Tv Banat
 
U ovkiru  manifestacije  i ove godine  proglašeni su i najlpeši  štandovi 

Ovogodišnje pobednice su žene iz udruženja „Bogatstvo različitosti“ iz Gudurice. Drugo mesto susedna Rumunija, tačnije Grad Deta, a treće mesto Udruženja žena “Dolina lipe”  iz Kuštilja.  

Tv Banat
Tv Banat
Tv Banat
 
Ovom prilikom  za sve učesnike i goste  upriličen je i bogat kultrno-umetnički društava iz Vršca i Uljme  kao i neizostavni tamburaši.
Tv Banat
Tv Banat

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Emisije

Pogledaj sve