27. Jul 2024.

15:57 UTORAK, 30. 05. 2023. - 15:57 Autor: Danijela Korać

SVEČANA AKADEMIJA I DODELA PRIZNANJA POVODOM SLAVE GRADA VRŠCA

Povodom slave Grada Vršca, Svetog Teodora Vršačkog, održana je Svečana akademija u Kongresnoj dvorani Centra Milenijum na kojoj su dodeljena javna priznanja uspešnim sugrađanima.

podeli

Za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti medicinske nauke, najprestižniju nagradu koju nekom dodeljuje Grad Vršac Nagrada za životno delo dodeljena je Akademiku profesoru dr Đorđu Radaku.

Profesor dr. Đorđe Radak je vršio sva nastavnička zvanja na Medicinskom fakultetu u Beogradu. U profesionalnom radu najviše se bavio rekonstruktivnom vaskularnom hirurgijom, a posebno karotidnih arterija. Dobitnik je i više domaćih i inostranih nagrada. Iako je odlaskom na studije medicine napustio rodni grad Vršac,sugrađane nikada nije zaboravio.

Tv Banat

Povelja Grada Vršca za izuzetan doprinos afirmaciji kulturne i istorijske vrednosti dodeljena je potomku Feliksa Milekera Juliusu Aleksanderu Pastu.

Julius Aleksander Sigmund Past, humanist, erudit i zaštitnik vršačkog kulturnog i duhovnog nasleđa, potomak Feliksa Milekera, osnivača važnih kulturnih institucija. Julius neprekidno doprinosi obogaćivanju naše zajednice svojim nesebičnim doprinosima Muzičkoj školi Josif Marinković i Gradskom muzeju Vršac,   ostavljajući neizmeran duhovni pečat.

Tv Banat

Povelja Grada Vršca za požrtvovanje i pokazanu hrabrost dodeljena je pripadnici Vatrogasno – spasilačke jedinice Nataši Milić.

Nataša se, zajedno sa svojim kolegama, posebno profesionalno istakla tokom gašenju požara na Vršačkom bregu.

Tv Banat
Povelja Grada Vršca za izuzetan doprinos u privredi i humanitarni rad dodeljena je uglednom vršačkom privredniku Denucu Čoloki.

Čoloka je poznat, ne samo kao uspešni privrednik, već i kao veliki humanista i dobrotvor. Veliki je donator doma za nezbrinutu decu u Beloj Crkvi „Vera Radojević“. Pomaže teško oboleloj deci i odraslima da se pošalju na lečenje u neku od Evropskih klinika. Posebno je zaslužan za negovanje kulture i tradicije folklornog stvaralaštva KUD- a „Laza Nančić“ u Vršcu.

Tv Banat

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve